23 Kasım 2008

PORTAKALLI KEK


MALZEMELER
3 yumurta
1,5 su bardagı toz şeker
2 kahve fincanı süt
2 kahve fincani sıvı yag
2 kahve fincani taze portakal suyu
1 kahve fincani portakal kabugu rendesi
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
YAPILISI
Sekerle yumurtayi mikserle çırpın. Sonra süt,yag,ve portakal suyunu ilave edip, un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. En son portakal kabugu rendesini de karıştırip, yaglanmış tepside, önceden ısıtılmış 170 derecelik firinda 45 dakika pişirin.
Mis gibi portakal kokulu harika bir kek oldu:)
Afiyet olsun...

1 yorum:

Gizem dedi ki...

Annecim yaptim kekini, coook guzel oldu:)Gercekten missss gibi kokuyor.Ayse Nur da bayildi, Mammam diyerek yedi kekten.