19 Ocak 2009
KABAK TATLISI
MALZEMELER
1 PAKET HAZIR DOGRANMIŞ BAL KABAGI
KABAKLARIN AGIRLIGININ YARISI KADAR TOZ SEKER (BEN 1.200 GR KABAGA 600 GR ŞEKER KULLANDIM.)
5 ADET KARANFİL
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN FINDIK,CEVİZ,KAYMAK V.S.
YAPILIŞI
KABAKLARI YIKAYIP ÇELİK TENCEREYE DİZİN. ŞEKERİNİ ÜZERİNE DÖKÜP 1 GECE SULANMASINI BEKLEYİN. ERTESİ GÜN KARANFİLLERİ ATIP, KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.
İNMEYE YAKIN VANILYASINI EKLEYİN.
TENCEREDE SOGUTUP SONRA SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN.
(HİÇ SU KONMAYACAK,KENDİ SUYUYLA PİŞECEK.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder