18 Kasım 2008

BULGUR PILAVI


MALZEMELER
1 olcu bulgur
2 olcu su
1 tane kuru sogan
2 tane yesil biber
1 tane domates
5 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi salca
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kirmizi biber
YAPILISI
Once, kucuk kucuk dogranmis sogan ve yesil biberi sivi yagda oldurun, Daha sonra kup kup dogranmis domatesi de ekleyip, biraz daha karistirin. Yikanmis ve suzulmus bulgurla, salca, tuz ve kirmizi biberi de ekleyip, 5 dk kadar kavurun. Ardindan 2 olcu sicak suyu ekleyip, tencerenin kapagini kapatin. Suyu cekmeye yakin, altini kisip, bir kac dakika daha bekleyin. Ocaktan alin, ve 15 dk dinlendirdikten sonra servis yapin.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: