18 Kasım 2008

KAYSERI'NIN KIYMALI YAGLAMASI


MALZEMELER
Yarım kg. kıyma
2 adet orta boy sogan
4 adat sivri biber
2 adet iri domates
Yarim demet maydonoz
1 su bardagı sıvı yag
1 tatlı kaşıgı tuz
1 tatlı kaşıgı kırmızı biber
1 yemek kaşıgı salça
2 su bardagı sıcak su
YAPILISI
Sogan ve biberleri yemeklik dograyıp yagda pembeleşinceye kadar soteleyin.Kıymayı ilave edip kavurun.Kalan diger malzemeleri de ilave edip suyunu da koyduktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin. Servis tabagina 1 kat şebit koyup uzerine 1 kat kıymalı malzeme koyun. Butun sebitleri bu sekilde ust uste koyarak yaglayin.


Bu malzemeyle yaklaşık 15 şebit yaglanıyor.Son olarak da pasta dilimler gibi en ustten 4'e bolup, sarimsakli yogurt ile servis yapin.

Resimlerde asamalarini gosterdim, onlardan da yararlanabilirsiniz. Ben sebitleri Begendik'ten aldım.Isterseniz mayalı hamurla teflon tavada kendiniz de yapabilirsiniz.
Simdiden afiyet olsun...
Benim de ellerime saglık, çok guzel olmuş.

Hiç yorum yok: