24 Şubat 2009

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane kuru soğan
1 tane yeşil biber
1 tane havuç
1 tane patates
1 kg haşlanmış barbunya
Tuz
Pul Biber
Kırmızı toz biber
2 bardak sıcak su
2 limon suyu
Süslemek için maydonoz
YAPILIŞI
Tencereye zeytinyagını koyun. İçine küp küp doğranmış sogan ve biberi ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra küp küp doğranmış havuçları ve patatesleri ilave edin. Tuzunu kırmızı biberini de ekleyin. Son olarak önceden haşlanmış barbunyayı ekleyin. 1-5,2 bardak sıcak suyu ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Ocaktan almaya yakın 2 limonun suyunu ilave edin. Soğuduktan sonra üzerini maydonozla süsleyerek servis yapabilrsiniz.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: