30 Kasım 2008

KAYSERİNİN YAĞ MANTISI


HAMURU ICIN MALZEMELER;
1 kg un
1 yumurta
3 yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi zeytin yagi
1 tatli kasigi tuz
1 paket kuru maya
400 ml ilik su
İÇ MALZEMESİ;
250 gr kiyma
1 tatli kasigi kirmizi biber
1 cay kasigi tuz
Yarim su bardagi kiyilmis maydonoz
SOS MALZEMESİ;
1 yemek kasigi salca
1 tatli kasigi kirmizi biber
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 cay kasigi tuz
1 su bardagi su
USTU ICIN;
Sarimsakli yogurt

Bu malzemelerle hamuru yogurun. 2 saat mayalayin. Hamuru ikiye bolun. Yarim cm kalinliginda acin. Yaklasik 7-8 cm kalinliginda karelere bolun. Icine ic malzemesini koyun.
Resimdeki gibi ya da bildiginiz gibi mantilari kapatin.

Bol sivi yagda alt-ust kizartin. Once sarimsakli yogurdu, sonra sosunu dokup servis yapin. Bu malzemeden 10 kisilik manti cikiyor.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: