29 Ocak 2009

İNCİR DOLMASI


MALZEMELER
35 ADET İNCİR(PAKETTEN O KADAR ÇIKTI)
2 YEMEK KAŞIGI UN
3 YEMAK KAŞIGI MISIROZU YAGI
1 ÇAY BARDAGI CEVİZ
1 SU BARDAGI TOZ ŞEKER
4 FİNCAN SU
YAPILIŞI
İNCİRLERİ BİRAZ KAYNATALIM. SUYUNU SÜZÜP SOGUMAYA BIRAKALIM.
UNU YAGDA HAFİF PEMBELEŞENE KADAR KAVURUP, CEVİZ VE ŞEKERİN YARISINI İLAVE EDELİM.
SOGUYAN İNCİRLERİN USTLERİNİ KESELIM. KESTİGİMİZ YERDEN İÇLİ KÖFTE AÇAR GİBİ İNCİRLERİ DOLMALIK HALE GETİRELİM. HAZIRLADIGIMIZ HARÇLA İÇLERİNİ ÇOK ŞIKIŞTIRMADAN
DOLDURUP TAVAYA DİZELİM. ÜST ÜSTE GELMESİN. KALAN ŞEKERİ ÜSTLERİNE SERPİP 4 KAHVE FİNCANI SUYU DA İLAVE ETTİKTEN SONRA TAVANIN AGZINI KAPATIP ORTA ATEŞTE PİŞİRELİM.
(ÇOK ÇABUK PİŞİYOR,5-6 DAKİKADA.)
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: