09 Şubat 2009

FISTIKLI PİLAV


MALZEMELER
1 SU BARDAGI PİRİNÇ
2 SU BARDAGI SICAK SU
2 YEMEK KAŞIGI ARPA ŞEHRİYE
2 YEMEK KAŞIGI KUŞ ÜZÜMÜ
2 YEMEK KAŞIGI PİLAVLIK FISTIK
TUZ
1 TÜRK KAHVE FİNCANI SIVI YAG
YAPILIŞI
PİRİNÇLERİ İKİ SAAT ISLATIP BOL SOGUK SUDA YIKIYORUZ. TENCEREYE YAGI KOYUP ÖNCE SEHRİYE VE FISTIKLARI KAVURUYORUZ. ONLAR PEMBELEŞİNCE PİRİNCİ EKLIYORUZ.
PİRİNÇLER SEFFAFLASINCA 2 BARDAK SICAK SUYU, YIKANMIŞ ÜZÜMLERİ VE TUZUNU KOYUP AGZINI KAPATIP PİŞİRİYORUZ. HAFİF SULU İKEN ATEŞİ KISIP KAGIT PEÇETE İLE AGZINI KAPATINN VE BİR KAÇ DAKİKA DA ÖYLE PİŞİRİN.ALTINI KAPATIP ON DAKKİKA DİNLENMESİNİ BEKLEYİN.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: