23 Kasım 2008

AYVA TATLISI


MALZEMELER
8 adet ayva
1 kg toz şeker
8 tane karanfil
YAPILIŞI
Ayvaları soyduktan sonra,içlerini kabak oyacagıyla oyup,çekirdeklerini çıkaralım. Yıkayıp tencereye dizelim. Uzerine şekeri dökup, ayvanın çekirdeklerini ve karanfilleri de içine koyduktan sonra tencerenin agzını kapatalım. 1 gece bekletelim. Ertesi gün kısık ateşte 2 saat,rengi kızarana kadar pişirelim. Soguduktan sonra servis yapalim. Uzerini isteginize gore susleyebilirsiniz. Ben ceviz kullandim. Kaymakla da servis yapilirsa cok lezzetli oluyor.

(Ayvalar kendi suyuyla pisecek, hic su konmayacak. Rengi de ayvalarin dogal rengi, baska bir renklendirici kullanmadim. )

Hiç yorum yok: