20 Ocak 2009

EBRULİ KEK


MALZEMELER
4 YUMURTA
1/5 SU BARDAGI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAGI SIVI YAG
1 SU BARDAGI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
3 SU BARDAGI UN
2 YEMEK KAŞIGI KAKAO
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. DAHA SONRA YAG VE SÜT İLAVE EDİLİP,BİRAZ DAHA ÇIRPILIR.
KABARTMA TOZU, VANİLYA VE UNUN YARISI İLVE EDİLİR. BU MALZEMEDEN YARIM SU BARDAGI AYIRIN. KALAN UNU İLAVE EDİP YAGLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜN.
AYIRDIGINIZ YARIM BARDAK MALZEMEYE KAKAOYU İLAVE EDİP, KEKİN ÜZERİNE İKİ ÇİZGİ HALİNDE DÖKÜN. KAŞIKLA EBRULİ ŞEKİLLER VERİP,ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECELİK FIRINDA
30 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN.HEM GÖRÜNTÜSÜ HEM TADI ÇOK GÜZEL.

Hiç yorum yok: