19 Ocak 2009

HAZIR BAKLAVA HAMURUNDAN SU BÖREGİ


MALZEMELER
1 PAKET BAKLAVALIK YUFKA
4 YUMURTA
1 SU BARDAGI MISIR ÖZÜ YAGI
3 SU BARDAGI SÜT
1 SU BARDAGI SU
İÇ MALZEMESİ
BEYAZ PEYNİR
YAPILIŞI
TEPSİYİ YAGLAYIP TABANINI 1 KAT YUFKA İLE DÖŞEYİN. YUFKALAR KENARLARDAN TAŞSIN. YUMURTA,SU,SÜT VE SIVI YAGI MİKSERDE ÇIRPIN. HER KATA BU MALZEMEDEN DÖKÜN.
HER 2 KATA PEYNİR SERPİN. EN SON YUFKAYI DA ÜZERİNE YAYIN. KENARLARDAN SARKAN
YUFKALARI DA UZERINE KAPATIP,EN USTE SIVI MALZEMEDEN SÜRÜN VE CÖREK OTU SERPİN.
220 DERECEDE NAR GİBİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM(30 DAKİKA KADAR).
FIRINDAN ÇIKARINCA ÜZERİNE BİRAZ SU SERPİP KAGIT HAVLU İLE
KAPATIN. BİRAZ DİNLENDİRDİKTEN SONRA AFİYETLE YİYELİM.

Hiç yorum yok: