19 Ocak 2009

AŞURE


MALZEMELER
NOHUT,KURU FASÜLYE,AŞURELİK BUGDAY,PİRİNÇ,KAYISI,İNCİR,ÜZÜM
(BU MALZEMELERİN HEPSİNDEN 1'ER SU BARDAGI)
1 PAKET KUŞ ÜZÜMÜ
1 PAKET DOLMALIK FISTIK
2 PAKET VANİLYA
2 ADET NAR
1 SU BARDAGI KÜÇÜK DOGRANMIŞ PORTAKAL VE LİMON KABUGU
TARÇIN
CEVİZ
KARANFİL
4-5 SU BARDAGI TOZ ŞEKER
YAPILIŞI
NOHUT VE FASULYE BİRLİKTE,BUGDAY VE PİRİNÇ BİRLİKTE,KAYSI,İNCİR VE ÜZÜMLER BİRLİKTE
AYRI TENCERELERDE HAŞLAYIN.
PORTAKAL VE LİMON KABUKLARINI HAŞLAYIP, SOGUK SUDAN GEÇİRİN. HAŞLANAN BÜTÜN MALZEMELERİ BÜYÜK BİR TENCEREDE KARIŞTIRIN. ÜZERİNE KARANFİL İLAVE EDİP, 15 DAKİKA KAYNATIN. KIVAMINA SİZ KARAR VERİN ZEVKİNİZE GÖRE SU İLAVE EDEREK İNCELTİN.
ŞEKERİNİ VE VANİLYAYI İLAVE EDİP, 10 DAKİKA KAYNATIN.SERVİS KASELERİNE BOŞALTIP NAR,CEVİZ,FINDIK,BADEM VE TARÇINLA SÜSLEYEREK SERVİS YAPIN.
(PİRİNÇ YETERİNCE KIVAM VERİYOR.NİŞASTA İLE KOYULTMAYA GEREK YOK.)

Hiç yorum yok: