19 Ocak 2009

KABAK TATLISI


MALZEMELER
1 PAKET HAZIR DOGRANMIŞ BAL KABAGI
KABAKLARIN AGIRLIGININ YARISI KADAR TOZ SEKER (BEN 1.200 GR KABAGA 600 GR ŞEKER KULLANDIM.)
5 ADET KARANFİL
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN FINDIK,CEVİZ,KAYMAK V.S.
YAPILIŞI
KABAKLARI YIKAYIP ÇELİK TENCEREYE DİZİN. ŞEKERİNİ ÜZERİNE DÖKÜP 1 GECE SULANMASINI BEKLEYİN. ERTESİ GÜN KARANFİLLERİ ATIP, KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.
İNMEYE YAKIN VANILYASINI EKLEYİN.
TENCEREDE SOGUTUP SONRA SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN.
(HİÇ SU KONMAYACAK,KENDİ SUYUYLA PİŞECEK.)

Hiç yorum yok: