20 Ocak 2009

PEYNİRLİ AÇMA


MALZEMELER
1 LİTRE SÜT
1 SU BARDAGI MISIR ÖZÜ YAGI
125 GR TEREYAGI
1 YEMEK KAŞIGI ŞEKER
1 TATLI KAŞIGI TUZ
2 PAKET İNSTANT MAYA
ALDIGI KADAR UN
İÇ MALZEME
YARIM KG BEYAZ PEYNİR
ÜZERİ İÇİN 2 YUMURTA SARISI
YAPILIŞI
ÖNCE SIVI MALZEMELERİ HARMANLAYIN, KALAN MALZEMELERİ İLAVE EDİN, HAMURUNUZU YOGURUN.
HAMURUN ÜZERİNİ SERAYLA KAPATIP, İKİ KATINA ÇİKANA KADAR ILIK BİR YERDE MAYALANDIRIN.
CEVİZ BÜYÜKLÜGÜNDE PARÇALAR ALIN, ÇUBUK GİBİ YUVARLAYIN. ÜZERİNE BASTIRARAK ACIN.(ELİPS ŞEKLİNDE OLACAK)İÇİNE PEYNİRİNİ KOYUP KAPATIN. İSTER DÜGÜM ATIN,İSTER SİMİT GİBİ YAPIN. TEPSİYE DİZİP YARIM SAAT DAHA, ILITIP KAPATTIGINIZ FIRINDA
MAYALANDIRIN.BU MALZEMEDEN 36 ADET AÇMA ÇIKIYOR.
3 TEPSİYE PAYLAŞTIRIN, ŞIKIŞTIRMAYIN YAPIŞIYORLAR.
ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP, ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN...
GERÇEKTEN TADI MUHTEŞEM OLUYOR.
FAZLASINIDA BAYATLATMADAN BUZLUGA ATIN, YİYECEGİNİZ ZAMAN FIRINDA ISITIP YİYİN. YENİ YAPILMIŞ GİBİ OLUYOR.

Hiç yorum yok: