29 Ocak 2009

KAYSERİ HALKASI


MALZEMELER
1 KASE SIVI YAG YA DA TERE YAGI
1 KASE SÜT
1 KASE YOGURT
1 PAKET İNSTAT MAYA
TUZ
ALABİLDİGİ KADAR UN
ÜZERİ İÇİN YUMURTA SARISI
ÇÖREKOTU
YAPILIŞI
TÜM MALZEMEYİ YUMUŞAK BİR HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOGURUYORUZ.
HAMUR İKİ KATINA ÇIKANA KADAR ILIK BİR YERDE MAYALANDIRIYORUZ.
İSTEDİGİMİZ GİBİ ŞEKİL VERİP İSTER HALKA ,İSTER ÇUBUK ŞEKLİNDE FIRIN TEPSISINE DIZIYORUZ.
UZERINE YUMURTA SARISI SÜRÜP, ÇÖREKOTU SERPİYORUZ. ÜSTLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: