29 Ocak 2009

KAYSERİNİN BAYRAM YAHNİSİ


MALZEMELER
YARIM KG NOHUT
1 KG İRİ DOGRANMIŞ PARCA ET
2 KG KURU SOGAN
1 ÇAY BARDAGI SIVI YAG
1'ER KAŞIK DOMATES VE BİBER SALÇASI
TUZ,KIRMIZI BİBER, PUL BİBER.
YAPILIŞI
NOHUTLARI AKŞAMDAN ISLATIN
SOGANLARI İRİ HALKA ŞEKLİNDE DOGRAYIP ISLATIN.
DÜDÜKLÜ TENCEREYE YAGI KOYUP,ETLERİ ARKALI ONLÜ BİRAZ KIZARTALIM.
NOHUTU ILAVE EDİP ÜZERİNİ 4 PARMAK GEÇECEK KADAR SU KOYALIM,PISIRELIM.DÜDÜKLÜYÜ AÇIP SOGANLARI VE DİGER MALZEMELERİ
İLAVE EDİP SOGANLAR YUMŞAYANA KADAR DAHA PISIRELIM.
(SOGANLAR ERİMEYECEK ERİRSE YAHNİ OLMAZ NOHUT YEMEGİ OLUR)
YANINDA PİLAVLA SERVIS YAPALIM.

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok: