21 Ocak 2009

PORTAKALLI TATLI


MALZEMELER
1 su bardagı taze sıkılmış portakal suyu
1 su bardagı zeytin yagı
1 paket kabartma tozu
Aldıgı kadar un
Tüm malzemeden kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım.Cevizden büyuk parçalar alıp elimizde oval şekli verelim. Içine yarım cevizi koyup agzını kapatalım. Onceden ısıtılmış fırında 30 dakika ustleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Uzeri icin 1 kg toz şekeri 750 ml suda eritelim. Iliyinca sıcak tatlıların uzerine dökelim.
Soguyunca afiyetle yiyelim.
Bu malzemeden yaklasik 24 adet tatlı çıkıyor. Daha küçük yaparsanız 40 adet çıkıyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

selam
butun tarifleriniz cok guzel basarilarinizin devami dilegiyle selamlar

Asci dedi ki...

Nuran Hanim tesekkur ederim guzel diklekleriniz icin. Sitemiz daha cok yeni sayilir, bunun icin yorumlarinizin devamini bekliyorum:)
Iyi Gunler...